Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip in een knapperig kaasjasje met saladewraps en tortilla‘s

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr kipfilet
3 eieren
1 1/2 eetlepel bloem
2 eetlepels geraspte belegen kaas
versgemalen peper, zout
20 gr cornflakes
1 blik tomaatstukjes (400 gr)
1 kruidenbouquettablet basilicum-tijm
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kipfilets in schuine plakjes van ± 2 cm dik.
Klop de eieren met de bloem, de kaas en peper en zout naar smaak tot een
dik beslag en schep de cornflakes erdoor.
Breng de tomaatstukjes met het kruidentablet aan de kook en laat het op
laag vuur ± 15 minuten koken.
Verhit de olie in een koekenpan.
Haal de plakjes kip stuk voor stuk door het eimengsel en bak ze in de hete
olie om en om goudbruin.
Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze in de oven in
± 10 minuten gaar worden.
Serveer de saus bij de kip.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met Gruyèrekaassaus
Kipfilet uit de oven met marjolein en preitjes
Kip-maissalade
Saté ajam I
Kip van de Loire

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes